הגשת תביעה למשרד הביטחון זה לא משחק ילדים. שכן, מדובר בתהליך מורכב שמצריך היכרות מעמיקה בתחום. סביר להניח ששמעתם על המורכבות הזו בעבר, מצד חברים שהגישו את התביעה או שקראתם על הנושא באתרי החדשות. בשורות הבאות נציג בפניכם את המידע הרלוונטי שינחה אתכם רגע לפני הגשת התביעה. הישארו כאן ותגלו איך תצלחו את הבירוקרטיה במינימום מאמץ.
השלב הראשון: תכירו בידע הבסיסי בנושא
התמודדות מיטבית עם הבירוקרטיה שבאה לידי ביטוי בתביעה מול משרד הביטחון מתחילה בהיכרות מעמיקה עם חוק הנכים שקובע מיהם האנשים שזכאים להגיש את התביעה. לא נלאה בפרטים ונציין מיד שמדובר במי שעונים על הקריטריונים הבאים:
- שוטרים
- עובדי מוסד ושב"כ
- סוהרים
- חיילי מילואים, חובה וקבע
חשוב לציין שחל שינוי בחוק זה לאחרונה. שכן, נעשתה הפרדה בין חיילי סדיר, מילואים וקבע. נסביר שחיילי מילואים וחיילים בסדיר יכולים להגיש את התביעה ולהיות מוכרים כנכי צה"ל, בעוד חיילים שמשרתים שירות קבע, יצטרכו להגיש את התביעה במידה והפגיעה אירעה במהלך אימון או פעילות מבצעי. אחרת, יש לפנות למוסד לביטוח לאומי, כדי לתבוע נכות מעבודה.
השלב השני: תפנו לעורך דין מומחה
הדרך הטובה ביותר לצלוח את הבירוקרטיה היא תוך הסתייעות מצד עורך דין מומחה שבקיא בהתנהלות של משרד הביטחון. שכן, מדובר בגוף גדול שיש לו כללים מסוימים וחוקים שמשתנים מעת לעת. אם אתם יודעים שיש לכם אפשרות להגיש את התביעה למשרד הביטחון, עליכם לפנות עוד היום למשרדו של עורך דין בעל מומחיות בתחום. שימו לב, תוכלו ליצור קשר עם משרד עורך דין מומחה למשרד הביטחון – יואב אלמגור במידת הצורך. שכן, זהו עורך דין שידוע כמקצועי.
מתלבטים? כך תקבלו חוות דעת אמינות
בחירה בעורך דין עשויה להיות עניין מורכב. שכן, כל אחד רוצה להיות בטוח בכך שהוא מקבל את השירות הטוב ביותר, שיעלה את הסיכויים לקבל את המגיע לו בהתאם לקבוע בחוק. נמליץ בהזדמנות זו לקרוא חוות דעת שנכתבו בפורומים של נכי צה"ל ובלשונית הביקורות של גוגל. שכן, הפלטפורמות האלה ידועות כעדכניות ואמינות.
השלב השלישי: תכינו את כל המסמכים מראש
הגשת התביעה למשרד הביטחון, מצריכה צירוף של מסמכים שונים. מוטלת עליכם האחריות בהכנת כל המסמכים הללו, כדי שתוכלו להיות בטוחים שהתביעה לא תידחה בעקבות מחסור במידע חיוני. זו העת לרכז את המסמכים הרפואיים שמראים מהי הנכות שלכם. לצד זאת, תצטרכו למסור תצהיר שייחתם על ידי עורך הדין, מכתב תנאי שירות, דו"ח פציעה וצילום של תעודת זהות.
השלב הרביעי: תגיעו עם עורך הדין לוועדה
הדבר האחרון שתצטרכו להקפיד עליו נוגע להזמנת עורך דינכם לוועדה שנקבעה לכם במשרד הביטחון. שכן, זו מתנהלת באופן מסוים שלא מוכר לכם. עורך הדין לעומת זאת, מכיר בהליך מקרוב והוא יוכל לסייע במענה על השאלות שיישאלו מצד המומחים. נדגיש שהוועדות הללו כוללות לא פעם הליכים בירוקרטיים שלא מוכרים לנו, האזרחים הפשוטים. כך שהסתייעות מצד עורך הדין תעניק את המידע הדרוש ותאפשר להתמודד עם התהליך בראש שקט.
מילים אחרונות לסיום
עד כאן המדריך שריכז את 4 השלבים שיאפשרו לכם לצלוח את הבירוקרטיה שבאה לידי ביטוי לאחר הגשת תביעה למשרד הביטחון. כעת ברור לכם שתצטרכו לקבל את שירותיו המקצועיים של עורך דין מומלץ, כדי שהוא יבצע את הפעולות השונות ויפחית את התסכול שאתם עשויים לחוות. נאחל כעת שלא תדעו עוד בירוקרטיה, בהליך זה ובמקרים אחרים.