בשנים האחרונות הביקוש להגירה מישראל נמצא בעלייה מתמדת משלל סיבות. מעבר לקושי הנפשי הרב שיש בהגירה, היא מלווה בקשיים בירוקרטים רבים, שהופכים להיות מאתגרים יותר ברגע שמדובר על משפחה עם ילדים. יתר על כן, במצב שבו אדם רוצה להגר עם ילדיו, אולם בן או בת הזוג שלו לשעבר שהם ההורים של אותם ילדים נשארים בארץ, המורכבות הופכת להיות גדולה עוד יותר.
הגירה לחו"ל עם ילדים
הגירה לחו"ל עם ילדים דורשת מכם לדאוג כמובן לכך שההגירה תפגע בהם כמה שפחות. הגירה היא צעד מורכב גם לאנשים מבוגרים שמוצאים עבודה, ועל אחת כמה וכמה לילדים שברגע אחד תולשים אותם מעולם שהם מכירים לארץ זרה. הגירה לחו"ל לאחר גירושין עם ילדים מלווה במורכבות נוספת שכן צריך לקבל עבורה את האישור של שני ההורים, בדיוק כמו שצריך בעת הוצאה לחו"ל של ילד להורים גרושים.
הגשת בקשה לבית משפט
הדרך הראשונה שבה תוכלו לקבל אישור להגר לחו"ל עם הילדים היא באמצעות בקשה לבית משפט. בית המשפט יצטרך להכריע בשאלות כמו קביעת משמורת מחודשת, אחריות על הטיסות וכמובן מה יהיה עם הילדים כאשר הם נמצאים מעבר לים. מדובר על הכרעות שאותן בית המשפט צריך לקבל בכל הליך גירושין, אולם ברגע שמדובר על הגירה לחו"ל ההחלטות הופכות להיות הרבה יותר מורכבות.
ההורה שמהגר עם הילדים יצטרך להוכיח רמת מסוגלות גבוהה בכל הנוגע לדאגה לילדים, מסגרות וכמובן הטסה שלהם לארץ לפי החלטת בית המשפט. גם במצב שבו ההורה שנשאר בארץ הוא זה שלוקח אחריות על הילדים, ההורה המהגר יצטרך להסדיר את תשלומי המזונות על אף שהוא נמצא מעבר לים לפי הקביעה של בית המשפט.
נסו להגיע להסכמות
אחרי שהבנתם את כל הצדדים המשפטיים שיש במצב של הגירה של הורה גרוש עם הילדים, נותר לנו רק להמליץ לכם על דבר אחד. ההמלצה הזו רלוונטית לכל עניין שקשור לילדים שלכם ואתם צריכים לקבל בו הכרעה משותפת, על אחת כמה וכמה שמדובר בנושא רגיש כל כך כמו הגירה. אם תצליחו להגיע להסכמות זה יעזור לכם לגשר על כל הבעיות המשפטיות, יאפשר לכם לבצע את ההגירה בצורה חלקה, ומעל הכל גם ישמור על הילדים שלכם מפגיעה מיותרת.
לסיכום
הגירה לחו"ל היא צעד מורכב משלל בחינות, כאשר במקרה של הורים גרושים המורכבות הזו הופכת להיות גדולה עוד יותר. לאור העובדה שיש איסור לקחת ילד להורים גרושים ללא הסכמה של שניהם, ברור כי הגירה של ההורה לחו"ל יחד עם הילדים במצב שבו יש משמורת משותפת עליהם היא דבר שצריך לקבל את הסכמתו של ההורה השני. במידת הצורך ניתן להגיש בקשת הגירה לבית המשפט אולם ההמלצה שלנו היא לנסות להגיע יחד להסכמות שתפתורנה את הבעיה.