כל אחד עלול למצוא את עצמו בסכסוך עסקי.
השותפות שהתחילה בצורה טובה לא תמיד ממשיכה כך, ודברים עלולים להשתבש בדרך.
עם זאת, מה שחשוב לאחר פריצה של סכסוך עסקי היא היכולת לפתור את הסכסוך כך שכמה שפחות נזק ייגרם לכל אחד מהצדדים.
אחד הדברים החשובים בעת פתרון של סכסוך עסקי הוא בחירה של עו"ד נכון למקרה שלכם.
עו"ד נדל"ן שניר חזוט הוא עו"ד מומחה בתחומי הנדל"ן והמקרקעין.
לעו"ד חזוט ניסיון עשיר, לרבות חברות בוועדות שונות והוא יוכל לעזור לכם כדי לסיים את הסכסוך העסקי על הצד הטוב ביותר.
עוד חזוט משמש גם בתור עורך דין ליטיגציה והוא יכול לייצג אתכם בצורה הטובה ביותר בבית משפט.
הנה כמה סיבות לסכסוכים עסקיים וכיצד ניתן לפתור אותם:
מניעה של סכסוך בשלב מוקדם:
ראשית כל, חשוב לציין שעוד לפני ההגעה לסכסוך עסקי יש מספר צעדים שכאשר עושים אותם בהתחלה של התקשרות עסקית הם יכולים לסייע במניעה של מצבי סכסוך. נקיטה של אותם צעדים תמנע מכם להיגרר לסכסוך, וגם אם נקלעתם אליו הפתרון שלו יהיה פשוט הרבה יותר.
חתימה על חוזה:
פרטו בחוזה את כל פרטי ההתקשרות, לרבות מקרים שכרגע אינם נראים סבירים ביותר. פירוט של מגוון סיטואציות יועיל לכם במקרה של סכסוך להצדיק את העמדה שלכם. בנוסף, אל תשאירו מקום לפרשנות רחבה מידי של החוזה אלא דאגו שהוא ייכתב בלשון שאינה משתמעת לשתי פנים. זכרו, בבית המשפט כל הקלפים נפתחים מחדש ואתם לא יודעים באיזה מצב תמצאו את עצמכם.
הסיבות הרווחות לסכסוכים עסקיים:
- חלוקה לא שוויונית: לעיתים, בהתקשרות בין שני בעלים של אותו עסק עלול אחד השותפים להרגיש שהוא לא מקבל את חלקו המגיע לו. טענה כזו עלולה להוביל מהר מאוד לסכסוך בין שני השותפים. כדי למנוע את היווצרותה פרטו מראש מה תנאי השותפות, כמה כל אחד נדרש לתת לעסק וכמובן כמה כל אחד מקבל. הבנה מוקדמת מראש תחסוך מכם מחיר יקר בהמשך הדרך.
- גורמים זרים: לעיתים, אחד השותפים מעוניין בהכנסת צד נוסף שהשותף השני לא מכיר אותו, או אפילו מתנגד להכנסתו. אמנם, לעיתים יש צד טוב בהכנסה של שותף נוסף, אך כדי למנוע מקרים שבהם הכנסה של שותף נוסף יוצרת סכסוך, חשוב לציין מראש את התנאים המדויקים להכנסה של שותף חדש לעסק.
- קבלת החלטות משמעותיות: בכל התקשרות עסקית עם הזמן משתנים מספר פרמטרים שבכוחם להשפיע על השותפות. לאור זאת חשוב שבחוזה הראשוני יהיה מפתח שלפיו תהיה אפשרות להתנהלות תקינה גם לאחר מיסוד ההתקשרות. אין ציפייה שתוכלו לחזות כל תרחיש באשר הוא, אך השתדלו לנסח כללים שיהיו תקפים במספר רב ככל הניתן של מקרים.