פיטורים שלא כדין הם מצב שבו עובד מפוטר שלא בהתאם לחוק או ללא סיבה מוצדקת. כדי לדעת אם פוטרת באופן לא חוקי, עליך לבדוק את נסיבות הפיטורים ביחס לחוקי העבודה והזכויות. במידה והגעת למסקנה שיש סיכוי סביר שהפיטורין שלך נעשו שלא כדין חשוב לדעת שיש כיצד לפעול. הכרות עם החוק וליווי מקצועי חכם ומנוסה יעזרו לך משמעותית במצב הלא פשוט הזה. אז אם אתה מאמין שהפיטורים שלך נעשו שלא כדין, הגעת את המאמר הנכון. כאן נעזור לך להבין איך להתמודד ומה אפשר לעשות שלב אחר שלב.
שלב ראשון – הבנת המצב והחוק
הכרות עם חוקי העבודה יאפשרו לך להבין את המצב שלך בצורה אמיתית ויהוו בסיס לאפשרויות הפעולה שלך. לא תמיד קל להבין את החוק לבד, בעיקר למי שאינו מנוסה בקריאת חוקים או דיני עבודה. חשוב לעשות זאת על הצד הטוב ביותר ובמקרים מסוימים להתייעץ עם עורך דין מומחה. לצד הבנת החוק חשוב להבין גם את המצב שלך, עליך לבחון את חוזה העבודה שלך ולהבין מה מצוין ומסוכם בו בנוגע לפיטורין. כמו כל דבר אחר בחיים גם כאן ידע הוא כוח, ככל שיהיה לך יותר ידע יהיה לך קל יותר לפעול.
שלב שני – התייעצות עם עורך דין
אם אחרי בירור קצר עם עצמך הבנת שיש מצב טוב שהפיטורין שלך נעשו שלא כדין, מומלץ בתור אחד מהשלבים הראשונים, לפנות לעורך דין שיוכל ללוות אותך לאורך התהליך במקצועיות ובצורה מקיפה. עליך לחפש אחר עורך דין לדיני עבודה כדי להבין את הזכויות שלך ואת האפשרויות המשפטיות העומדות בפניך.
עורך הדין יכול לסייע לך להגיש תביעה ולייצג אותך בתהליך המשפטי. חשוב למצוא עורך דין מומחה לתחום שיש לו גם ניסיון עתיר בדיני עבודה ויידע לקרוא את המקרה שלך בצורה הטובה והמקצועית ביותר. למידע נוסף על אחד מעורכי הדין המובילים בתחום לחץ כאן aloncohen-law.co.il.
שלב שלישי – תיעוד האירועים
לתיעוד שיחות, פגישות, מיילים ומסמכים אחרים יש חשיבות בכל הנוגע לפיטורין שלא כדין. דרך תיעוד נכון תוכל להוכיח את הטענה שלך בצורה הרבה יותר מקצועית וברורה. גם כאן עורך הדין יעזור לך לברור מה מתאים ומה לא ואיזה תיעודים נוספים חשוב שיהיו לך. כשלב ראשון כתוב את כל הפרטים של השיחות והפגישות הקשורות לפיטוריך, כולל תאריכים, שעות, שמות המעורבים ותוכן השיחות. עשה זאת בהקדם כאשר המידע עוד טרי וזמין בראשך.
שלב רביעי – פנייה למעסיק
פנה למעסיק שלך או למחלקת משאבי אנוש ונסה להבין את הסיבות לפיטורים. בקש הסבר מפורט ובקש לבחון את האפשרות לביטול הפיטורים אם הם נעשו שלא כדין. אם השיחה אינה מובילה לפתרון, כתוב מכתב רשמי שבו אתה מפרט את טענותיך ומבקש לבטל את הפיטורים או לקבל פיצוי.
שלב חמישי – הגשת תביעה
במידה והפיטורים נעשו שלא כדין ולא הגעת לפתרון דרך השיחות עם המעסיק, ניתן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה. לסיכום, במידה ואתה חושב שהפיטורין שלך היו שלא כדין – יש מה לעשות. חשוב להתחיל לפעול בהקדם על מנת לוודא שתוכל לקבל את הזכויות המגיעות לך לפי חוק כשהמקרה עוד טרי וכך אולי ניתן יהיה לפתור אותו במהירות יחסית.