נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

מהי כמות האלכוהול שניתן לנהוג איתה ומה העונש לעוברים על החוק

רכב וכוס שתייה

נהיגה בשכרות היא תופעה קשה ופסולה. לצערנו מדי שנה תאונות דרכים שבהם מעורבים נהגים שנהגו תחת השפעת אלכוהול גובים קורבנות רבים. אף על פי כן תופעת הנהיגה בשכרות הולכת ונעשית רווחת יותר ויותר בשנים האחרונות. מדי יום נתפסים בכבישי ישראל נהגים רבים הנוהגים ברכבם תחת השפעת אלכוהול. ההשלכות המשפטיות של נהיגה תחת השפעת אלכוהול יכולות להיות חמורות מאוד ולהגיע לידי שלילת רישיון הנהיגה, החרמת הרכב ואפילו עונשי מאסר. חשוב מאוד להכיר את החוק, לדעת מהי כמות האלכוהול שעדיין ניתן לנהוג איתה, לדעת כמה זמן יש להמתין לאחר שתית אלכוהול ועד שמותר לעלות של על הכביש, ולהכיר היטב את העונשים שחוטפים אלא שאינם נשמעים להוראות החוק ונתפסים כשהם נוהגים תחת השפעת אלכוהול.

 

כמה מותר לשתות לפני שעולים על ההגה

על פי ההגדרה המופיעה בחוק כמות האלכוהול בגוף שממנה והלאה אסור לנהוג היא 240 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף או 50 מיליגרם אלכוהול במאה מיליליטר דם. הבעיה היא שרובנו לא באמת יודעים כמה זה יוצא בצ'ייסרים. האמת היא שלא קיימת אמת מידה אחידה במקרה זה כי כמות האלכוהול בליטר אוויר נשיפה או במאה מיליליטר דם משתנה מאדם לאדם בהתאם לנתונים הפיזיים של כל אחד ואחד ולכן קשה מאוד לקבוע רף אחיד. ניתן למצוא ברשת טבלאות שמספקות מידע מוערך על פי הגובה והמשקל אך חשוב לדעת שיש נתונים פיזיולוגיים נוספים שעלולים להשפיע על התוצאה למשל כמו קצב חילוף החומרים וכמובן שגם אופן השתייה משפיע. גם לאחר שתית כמות קטנה של אלכוהול מומלץ להמתין לא פחות משעה ובזמן הזה כדאי גם לאכול ולשתות משקות ללא אלכוהול על מנת לזרז את קצב ספיגת האלכוהול. בשורה התחתונה קשה לתת מדד אחיד ואמין לכמות האלכוהול המותרת בשתייה לפני נהיגה אך בכל מקרה מספיקות כמויות די קטנות של אלכוהול כדי להגיע לרף האסור.

 

העונש הניתן על נהיגה תחת השפעת אלכוהול

כאמור, נהיגה בשכרות נחשבת לעברה חמורה מאוד, מהחמורות ביותר בתחום התעבורה והעונשים עליה נקבעים בהתאם. החוק קובע שאדם הנתפס נוהג תחת השפעת אלכוהול עונשו הוא פסילת רישיון כעונש מינימום כלומר ניתן עונש אוטומטי של פסילת רישיון וכל עונש אחר יכול להיות בנוסף לעונש הפסילה תלוי כמובן בנסיבות המקרה. בנוסף לפסילת רישיון הנהיגה צפוי מי שנתפס נוהג בשכרות לקבל קנס או עונש מאסר שיכול להגיע עד שנתיים מאסר. במקרים כאלה מומלץ לשכור עורך דין לענייני נהיגה בשכרות שיעזור להתמודד עם העונש ולהפחיתו. דבר נוסף שחשוב לדעת הוא שלנהגים צעירים עד גיל 24 צפויים עונשים כבדים יותר בגין נהיגה בשכרות. כמו כן גם מי שמתבקש על ידי שוטר לבצע בדיקת ינשוף ומסרב לעבור את הבדיקה החוק מחשיב אותו באופן אוטומטי כמי שנהג בשכרות.

כוסות שמפניה

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא עורך דין תעבורה
מזנאיים
הזמנה לבדיקת כשירות לנהיגה

קיבלתם זימון לבדיקת כשירות לנהיגה? מתבלבלים ממקבץ האותיות המבלבל מרב"ד? מוציאים רישיון למשא כבד ולא מבינים איך להתחיל? כל